Badeferie i Sverige og Nord-Norge

Har hatt liten tid til å skrive noe her da jeg har vært på en 3 dagers svømmeferie i Skandinavia. Har blandt annet plasket rundt og svømt noen km i det utrolig fine badeanlegget "Navet" i Umeå og et splitter nytt kommunalt bad i Vardø!


Navet i Umeå er et av de fineste anleggene i Sverige og passer for absolutt alle, enten om du vil bare kose deg i bassengene, slappe av i de forskjellige badstuene eller ta en skikkelig treningsøkt i 50-meters bassenget! Rent og nytt anlegg med hyggelig priser. Anbefales på det sterkeste. For meg var Navet-badeanlegg en perfekt stopp for turen der jeg kunne svømme 1km før turen gikk videre enda lenger nord på jakt etter flere badeanlegg!Før jeg kom til Vardø var veien gjennom Finland en opplevelse i seg selv. Prøvde å se etter Mummi men jeg kom raskt på at de sover i dvale om vinteren. Endelig kom jeg frem til Vardø! Etter 2100km var det endelig tid for å prøve ut dette bassenget! Jeg ble utrolig positivt overasket over dette bassengets kvaliteter. Dette lille stedet med litt over 2000 innbyggere har dette utrolig fine bassenget til mange millioner kroner. Det er kanskje ikke så mye annet å finne på for disse Nordlendingene enn å svømme, (når de ikke fisker da). Bassenget er Norges østligste basseng og er en av de nordligste 25-meters bassengene i Norge.

Vardø har en spesiell historie om hekseri. I Vardø har nemlig over 60 jenter blitt brent på bålet fordi folk trodde de var hekser. En test som ble hyppig brukt i Vardø var den såkalte

"vannprøven". Vannprøven gikk ut på at du ble kastet på vannet og dersom du "fløt som en dupp" så bestod du testen. Likevel så var det over 60 som ble dømt for hekseri og derfor brent på bålet.

Nok om hekser og trolldom selv om Vardø virker helt magisk.

Badeanlegget er helt topp moderne og jeg har aldri opplevd mer hyggelige ansatte. De serverte til og med vann med isbiter i badstua! Ikke rart at badstua var stappfull. Den burde ha vært dobbel så stor.

Dette kunstverket illustrerer det viktigste for Vardø, nemlig fiske!. Absolutt alle som bor i Vardø er opptatt og helt avhengig av fisk!

Tilbake til studiet. Det utrolige store fordelen med å være nettstudent er at jeg nettopp kan ta slike badeferier midt i uka! Jeg kan tilpasse uka akkurat slik jeg vil ha det. Om jeg starter skoleuken på en onsdag så gjør det ingenting. Jeg slipper å møte opp på forelesninger og jeg kan enkelt streame en "forelesning" og lære ting på Linkedin-Learning på flyplassen, toget, bussen eller ja hvor som helst! Denne friheten er undervurdert og når du er strukturert nok så er dette faktisk optimal læring.

4 visninger0 kommentarer
Kontakt

© 2019 av DS Norge

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Svart Linkedin Ikon

Torgeir Vikane Stemsverk
3550 Gol

2618 Lillehammer